Behandelingen

Osteopathie
De osteopathie verdeelt het lichaam in drie grote systemen: het spier-skeletsysteem, het viscerale (orgaan)systeem en het zenuwsysteem. Wanneer deze systemen niet goed samenwerken, ontstaan er verstoringen in uw gezondheid. Uw klacht kan zich hierdoor op een heel andere plaats in uw lichaam manifesteren. Ik onderzoek deze drie systemen op hun beweeglijkheid en dynamiek. De onderzoeksresultaten vormen de basis voor de behandeling.
 
kPNI
PNI is een gezondheidswetenschap die onderzoekt hoe gezondheid in stand kan worden gehouden en/of worden hersteld. Daarom bevat kPNI een scala aan aandachtsgebieden waaronder de psyche, neurologie, het immuunsysteem, hormonen, sociale aspecten, maar ook evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen behoren tot dit vakgebied.

TuiNa
TuiNa is een therapeutische massagebehandeling vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde. Het is een Chinese massagetechniek die al ruim 2000 jaar beoefend wordt. In China wordt het menselijk lichaam gezien als een netwerk van meridianen waar de Qi, de energie, doorheen stroomt en het lichaam voedt. Er zijn oppervlakkige meridianen en meridianen die zich dieper in het lichaam bevinden en verbonden zijn aan organen en hun systeem.