Reukstoornis na COVID en Preventie overbelastingsschades

De methode Frank Weerstra

REUKSTOORNIS NA COVID

Twintig procent van de personen die COVID hebben gehad blijven zitten met oa reukstoornissen. Veel minder tot niet meer ruiken, iets ruiken wat er niet is of een aangename reuk is plotseling onaangenaam geworden. Dit kan ook gelden voor de smaak. Bij toeval een techniek ontdekt die waarschijnlijk invloed heeft op bovengenoemde klachten. Het is pijnloos, duurt ca 10 min en het hoeft maar 1-2x gedaan te worden. Boek online via onze site en kies de behandeling “Reukstoornis na COVID”.  Gratis.

 

PREVENTIE OVERBELASTINGSSCHADES

Wij hebben na jarenlang (40 jaar) zoeken twee  belangrijke factoren in onze lichaamshouding ontdekt die zeer overbelastend inwerken op onze onderrug/heupgewrichten en schoudergewrichten. Deze “fouten” zijn reeds vanaf onze geboorte aanwezig. Het betreft twee paar belangrijke en sterke spieren: de grote borstspieren (musculus pectoralis) en de heupbuigers (musculus psoas).

Alle spieren in ons lichaam krijgen constant een vaste geringe hoeveelheid stroom vanuit ons brein. Levenslang, dag en nacht. Hoe meer stroom, hoe meer aangespannen en korter deze spier wordt. De lengte in “rust” is absoluut. Als een touw. En geen elastiek.

Wij hebben ontdekt dat de bovengenoemde spieren bij de meeste van ons te aangespannen en dus te kort zijn. Dit belemmert constant het vrij kunnen bewegen van onze schouder-, heup- en lage rug gewrichten. Ons hele lichaam wordt, terwijl wij staan, constant iets naar voren getrokken en gehouden. De hele spierketen (van achterhoofd tot onder onze voeten) wordt gebruikt om niet voorover te vallen. Dit mechanisme staat ons hele leven aan.

Dit hebben wij aanvankelijk niet door omdat we in onze eerste levensjaren soepel zijn en kunnen compenseren op andere plekken in ons lichaam. Maar de overbelasting is dan helaas al begonnen. Het kan jaren duren voordat de eerste tekenen zichtbaar worden in de vorm van nek-, schoudergewricht-, lage rug-, heup-, knie-, achillespees- en hielspoor klachten. Het schoudergewrichts probleem (te korte musculus pectoralis/borstspier) zien wij al bij 6 weken oude baby’s. Het probleem met de te korte heupbuigers (musculus psoas) reeds bij 4 jarigen.

Op onze praktijk resetten wij op een eenvoudige, pijnloze manier deze spieren waardoor u waarschijnlijk voor de eerste keer in uw leven veel makkelijker echt rechtop kunt staan en/of uw armen makkelijker kunt bewegen.  Zonder de min of meer verwoestende invloed van deze te aangespannen spieren op onze houding en beweeglijkheid. Hoe langer gewacht, hoe groter de (kans op) onomkeerbare slijtage.

Wat corrigeer ik eigenlijk met mijn methode: waarschijnlijk de instellingen van de schrikreflex  (naar de foetushouding bewegen, de buikorganen beschermen, waarbij de beide armen naar beneden en de knieën opgetrokken worden)

Er staat als het ware nog wat te veel rest- of  “voorspanning” op de mm pectoralis (de grote borstspier) en mm psoas (de ossenhaas/heupbuiger). En zie heel vaak gebeuren dat deze het hele leven “aanstaan” met alle schadelijke overbelastings-\slijtageproblematiek van dien voor de onderrug/heupen en schoudergewrichten. In principe uw totale lichaamshouding.

Momenteel zijn wij de enige praktijk die vanuit dit concept werken.

Wij gaan diverse sportverenigingen en sportopleidingen benaderen, om te inventariseren (pilotstudie) hoe groot het percentage is dat met dit probleem rondloopt. En gaan dit uitbreiden naar andere leeftijds groepen. Op weg naar preventie……