Preventie

De methode Frank Weerstra

Wij hebben na jarenlang (40 jaar) zoeken twee  belangrijke “fouten” in onze lichaamshouding gedetecteerd. Deze zijn reeds vanaf onze geboorte aanwezig. Het betreft twee belangrijke en sterke spieren. De ene is onze grote borstspier (musculus pectoralis) en de andere onze heupbuiger (musculus psoas). Alle spieren in ons lichaam krijgen sowieso constant een geringe hoeveelheid stroom vanuit ons brein. Levenslang, dag en nacht. Hoe meer stroom, hoe meer aangespannen en korter deze spier wordt. De lengte in “rust” is absoluut. Als een touw. En geen elastiek.

Wij hebben ontdekt dat de bovengenoemde spieren bij de meeste van ons te aangespannen en dus te kort zijn. Dit belemmert zo constant het vrij kunnen bewegen van onze schouder-, heup- en lage rug gewrichten.  Dit hebben wij aanvankelijk niet door omdat we in onze eerste levensjaren soepel zijn op andere plekken in ons lichaam. We kunnen nog zonder problemen compenseren. Maar de overbelasting is dan helaas al begonnen. Het kan jaren duren voordat de eerste tekenen zichtbaar worden in de vorm van nek-, schoudergewricht-, lage rug-, heup-, knie-, achillespees- en hielspoor klachten. Het schoudergewrichts probleem (te korte musculus pectoralis/borstspier) zien wij reeds bij 6 weken oude baby’s. Het probleem met de te korte heupbuiger (musculus psoas) reeds bij 4 jarigen.

Op onze praktijk resetten wij op een eenvoudige, pijnloze manier deze spieren waardoor u waarschijnlijk voor de eerste keer in uw leven veel makkelijker echt rechtop kunt staan. Zonder de min of meer verwoestende invloed van deze te aangespannen spieren. Hoe langer gewacht, hoe groter de (kans op) slijtage. Dit proces slijtage proces is onomkeerbaar.

Nieuwste ontwikkelingen van mijn methode:
Primaire reflexen ontwikkelen zich in de baarmoeder en zijn tijdens en na de geboorte actief. Gedurende het eerste half jaar krijgen zij steeds minder prioriteit en worden zij geremd.
Soms komen enkele Primaire reflexen niet onder controle en blijven tijdens het hele leven actief, hetgeen kan leiden tot ontwikkelingsachterstanden en een uitgeput immuunsysteem.
Om onnodig toekomstig lijden te voorkomen kunnen jonge kinderen op Primaire Reflex activiteit getest worden, waarna eventueel storende Primaire Reflexen inactief gemaakt worden. Dit geldt ook voor volwassenen.
De Methode Frank Weerstra bestaat uit het aanbieden van verloren gegane beweging aan brein en zenuwstelsel, dmv twee eenvoudige technieken, die het evenwicht in het zenuwstelsel en de daarmee verbonden minst belastende lichaamshouding weer reset/herstelt. Dit in veel gevallen voor de eerste keer in het leven van de patiënt.
Wat corrigeer ik eigenlijk met mijn methode: waarschijnlijk de instellingen van de schrikreflex  (naar de foetushouding bewegen, de buikorganen beschermen, waarbij de beide armen naar beneden en de knieën opgetrokken worden)
Er staat ahw nog wat te veel rest- of  “voorspanning” op de mm pectoralis (de grote borstspier) en mm psoas (de ossenhaas/heupbuiger). En zie heel vaak gebeuren dat deze het hele leven “aanstaan” met alle schadelijke overbelastings\slijtage problematiek van dien voor de onderrug/heupen en schoudergewrichten. In principe uw totale lichaamshouding.
Kort geleden een geval meegemaakt van een patiënt die zelf, dmv een techniek om het stress niveau vh zeneuwstelsel te verlagen, de beweeglijkheid van een stijf schoudergewricht weer volledig maakte….. Dit zal ook een nieuw onderwerp van ons onderzoek worden.

 

Wij gaan diverse sportverenigingen en sportopleidingen benaderen, om te inventariseren hoe groot het percentage is dat met dit probleem rondloopt. Preventie……