Osteopathie

Filosofie osteopathie
De osteopathie verdeelt het lichaam in drie grote systemen: het spier-skeletsysteem, het viscerale (orgaan)systeem en het zenuwsysteem. Wanneer deze systemen niet goed samenwerken, ontstaan er verstoringen in uw gezondheid. Uw klacht kan zich hierdoor op een heel andere plaats in uw lichaam manifesteren. Ik onderzoek deze drie systemen op hun beweeglijkheid en dynamiek. De onderzoeksresultaten vormen de basis voor de behandeling.

Hoe ga ik te werk?
U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts om u aan te melden voor een behandeling. Onze praktijk staat geregistreerd bij het NRO, het Nederlands Register voor Osteopathie en wordt dus erkend door de zorgverzekeraars.

Een consult osteopathie valt NIET onder het eigen risico, uw behandeling wordt dus onmiddellijk vergoed indien u voor alternatieve zorg verzekerd bent.

Verloop eerste consult
Het eerste consult start met een uitgebreid vragengesprek (anamnese) over uw klacht en medische voorgeschiedenis. Daarna volgt het lichamelijke onderzoek. Hierbij testen we de beweeglijkheid van uw gewrichten. Dit stelt ons in staat om een diagnose te stellen. Ik test hierbij ook steeds of er contra-indicaties zijn voor de behandeling en verwijs u indien dit nodig is eerst door naar uw huisarts of specialist. Na het onderzoek bespreken we het behandelplan en starten we de behandeling. De behandeling is alleen manueel (met de handen) en pijnloos.

Het resultaat van de behandeling merkt u meestal al na het eerste of tweede consult. Afhankelijk van de voorgeschiedenis, chroniciteit en ernst van uw klachten zullen meerdere behandelingen of enkele jaarlijkse controlebehandelingen uw klacht verder verhelpen, stabiliseren of ondersteunen.

Osteopathie methode Frank Weerstra
Dit is een uniek eigen ontwikkeld concept waar mijn ervaringen vanuit de fysiotherapie en osteopathie gecombineerd worden met een aantal ontdekkingen die ik heb gedaan.

Osteopathie methode Frank de Bakker
Ik werk volgens de methode van Frank de Bakker. Deze behandelmethode onderscheidt zich door het uitbreiden van het gedachtengoed van de grondlegger van de osteopathie, Dr. A.T. Still, met nog een component: de ontogenese, oftewel de ontwikkeling van de embryo tot de geboorte.
Lees meer over osteopathie methode Frank de Bakker.