Over ons

Verbeteren van jouw kwaliteit van leven door naar de Kern te gaan. Dat is ons motto. Lichamelijke klachten benaderen vanuit een ander perspectief. Elk lichaam heeft van nature de kracht om zichzelf in balans te houden. Dit wordt ook wel het zelfherstellend vermogen genoemd. Dit kan ondersteund en bevorderd worden door middel van Osteopathie en TuiNa massage bij Praktijk De Kern in Twello. De praktijk wordt gevormd door Frank Weerstra en Petra Camphuis. Het gaat ons niet om kwantiteit maar om kwaliteit. We hebben allebei een passie voor ons werk.

Frank Weerstra –  Osteopathie
Frank
Mijn naam is Frank Weerstra, sinds 1980 werkzaam als fysiotherapeut en sinds 2000 als osteopaat (geregistreerd in het register voor osteopaten en aangesloten bij het NOF). In deze disciplines werkte ik ruim 20 jaar in Noorwegen als praktijkeigenaar van drie praktijken. Inmiddels ben ik terug in Nederland en wil ik graag mijn ervaring gebruiken om bij te dragen aan uw gezondheid en welbevinden.

In mijn werk als fysiotherapeut en later als osteopaat ontstond het besef dat gezondheidsklachten meestal niet berusten op slechts één oorzaak, maar op meerdere die elkaar beïnvloeden. Wanneer ons lichaam deze factoren niet meer kan ‘handelen’, ontstaan er symptomen of klachten. Of anders gezegd het is als het ware een soort opstapeling of een kolom van bijv lego blokken, verschillend van kleur en grootte. Wanneer deze kolom zo hoog wordt dat deze een grens (“maaiveld”) overschrijdt, voelt u de klacht pas. Ik kijk vanuit mijn professie welke van deze “legoblokken” ik kan verwijderen of reduceren, zodat de nu lagere/kleinere kolom, weer verdwijnt onder het “maaiveld” en u geen klachten meer heeft.  Het is in dit geval belangrijk om het lichaam te kennen en te weten hoe de verschillende lichaamssystemen met elkaar samenwerken. Dit maakt de zoektocht naar een mogelijke (deel)oorzaak van de klachten eenvoudiger. Dat de oorzaak op een andere plaats zit dan het symptoom, is misschien uit te leggen met het voorbeeld van een lamp. Als deze het niet doet, dan wordt het donker. Je kunt natuurlijk proberen de lamp te verwisselen, maar als dat het probleem niet oplost, dan is het handig om te weten hoe het ‘systeem’ van de lamp in elkaar zit. Ik ben gespecialiseerd in de osteopathie volgens de methode: Frank de Bakker. en mijn zelfontwikkelde syteem: Methode Frank Weerstra.

Lees meer over Osteopathie

Petra Camphuis – TuiNa massage
Voor de massage kunt u bij mij, Petra Camphuis, terecht. In 2005 volgde ik een opleiding tot sportmasseur. Mijn interesse ging verder en ik ging op zoek naar een massagevorm die naar het geheel van de mens kijkt en de behandeling daarop afstemt. Via een acupuncturist maakte ik kennis met de TuiNa-massagetechniek. Dit is een techniek die binnen de traditionele Chinese geneeskunde wordt uitgevoerd en die al meer dan 2000 jaar oud is. In 2015 startte ik met de eenjarige opleiding tot TuiNa-masseur. De theorie achter deze massage sprak mij enorm aan en ik besloot om me hier verder in te verdiepen. Inmiddels ben ik afgestudeerd tot TuiNa-massagetherapeut.

Wat ik mooi vind aan het geven van deze massagebehandelingen is dat ik niet werk met standaard massageprotocollen. Elke behandeling is afgestemd op de persoon. Tijdens de eerste afspraak beginnen we met een intakegesprek. Hierna volgt de massage. Het geven van de massage geeft mij voldoening omdat ik een steentje kan bijdragen aan de kwaliteit van uw leven.

Door mijn jarenlange ervaring in de zorgsector heb ik ervaren dat luisteren naar het lichaam belangrijk is. Ons lichaam geeft signalen af. Voelen we die signalen of redeneren we ze weg? Wanneer we signalen negeren, kunnen klachten ontstaan en na verloop van tijd verergeren. Door de signalen op te pikken en er iets aan te doen is dit te voorkomen. Dit kan op verschillende manieren, waaronder door aandacht te geven aan het lichaam en het regelmatig te laten masseren.

Daarbij heb ik mij gespecialiseerd in massage bij kanker. Deze specialisatie heb ik gevolgd bij het Instituut massage bij kanker. Massage bij kanker is een aanvullende ondersteuning tijdens het proces van deze ziekte. Het is gericht op ontspanning.

Lees meer over:
TuiNa massage
Massage bij kanker